با ما در کشاورزی نوین همراه باشید

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

آموزش و روش ساخت گلخانه

در گلخانه های تک واحدی عرض گلخانه حدود ۸ تا ۱۱ متر و طول آن حدود ۶۰ تا ۴۰ متر انتخاب می شود و در گلخانه های چند واحدی عرض هر دهانه حدود ۸ متر و طول هر دهانه ۳۰ تا ۴۰ متر است .

آموزش و روش ساخت گلخانه

ابعاد گلخانه و بایدها و نبایدها

ابعاد گلخانه :

در گلخانه های تک واحدی عرض گلخانه حدود ۸ تا ۱۱ متر و طول آن حدود ۶۰ تا ۴۰ متر انتخاب می شود و در گلخانه های چند واحدی عرض هر دهانه حدود ۸ متر و طول هر دهانه ۳۰ تا ۴۰ متر است .

رابطه بین ارتفاع و عرض گلخانه :

بطور تقریبی ارتفاع گلخانه حدود یک سوم عرض گلخانه است . به عنوان مثال در گلخانه ای با عرض ۶ متر ارتفاع گلخانه باید حدود ۲ متر باشد . ارتفاع زیاد از حد نه تنها شکل گلخانه را ناموزون میکند بلکه هزینه نگهداری را نیز افزایش می دهد زیرا مقداری از گرمای حاصله در ارتفاع بالایی از سقف در محلی که قابل استفاده گیاه نیست منتشر شده و موجب بالا رفتن هزینه حرارتی گلخانه می شود مقدار حرارت گلخانه از کف تا سقف زیاد شده و با افزایش هر یک متر ارتفاع از کف گلخانه دمای هوا یک درجه سانتی گراد افزایش پیدا می کند و هوای بالاترین نقطه گلخانه همیشه چندین درجه گرم تری از سایر قسمت ها می باشد . ارتفاع گلخانه های فلزی بین ۳ تا ۵ متر انتخاب می شود ولی ارتفاع داربستی که بوته ها به آن بسته می شود حدود ۲ متر است. اما در کل برای ارتفاع گلخانه ها نظرات مختلفی وجود دارد اگر چه از نظر میزان مصرف سوخت و هدر رفت گرما ارتفاع کمتر توصیه می شود ولی از دیدگاه دیگر شیوع آفات و بیماری ها در گلخانه با ارتفاع بیشتر کمتر و برتری دارد چون حجم هوای گلخانه با افزایش ارتفاع افزایش می یابد و در نتیجه موجب کاهش گسترش بیماری ها می شود و همچنین تجربه نشان داده که گسترش بیماری در گلخانه با ارتفاع کمتر خیلی بیشتر از گلخانه با ارتفاع زیاد است . از طرفی بسیاری از گلخانه داران به خاطر احتراز از گسترش بیماری ارتفاع گلخانه را زیاد در نظر می گیرند و در فصل زمستان برای صرفه جویی در مصرف سوخت و جلوگیری از هدر رفت گرما بین سقف  و گیاهان پوشش پلاستیکی نصب می کنند . که در گلخانه های مدرن پرده پلاستیکی یعنی سقف کاذب با سرد شدن هوا و تاریکی به طرف پایین حرکت کرده و فضا را کمتر می کند .

اثرات زیان بار دمای بالای گلخانه عبارتند از :

عدم استحکام ساقه ,کاهش اندازه گل , تاخیر در گلدهی و مرگ جوانه . خنک کردن به منظور جلوگیری از نفوذ تابش های زیاد آفتاب در تابستان صورت می گیرد

خنک کردن گلخانه :

خنک کردن گلخانه بسیار سخت تر و پر هزینه تر از گرم کردن آن می باشد . در تابستان هوای داخل گلخانه اغلب ۱۱ درجه سانتی گراد و بیشتر از دمای محیط بیرون است.

 

روشهای خنک کردن گلخانه عبارتند از :

۱- سایه دادن .۲- رنگ آمیزی پوشش گلخانه ۳- سایه دادن با آب آهک ۴- روش تبخیری پوشال و پنکه.

گلخانه استاندارد :

ارتفاع منطقه از سطح دریا باید کمتر از ۳۰۰ متر باشد . با افزیش ارتفاع از سطح دریا سرعت خروج هوا باید افزایش یابد . در ارتفاعات بالا هوا رقیق تر و سبک تر می شود و باید حجم بالاتری از هوا در داخل گلخانه جابه جا شود تا اثر خنک کنندگی معادل ارتفاع پایین بدست آید .

تهویه گلخانه : تهویه به معنی نصب پنجره در سقف یا اطراف گلخانه به منظور ارتباط هوای داخل و خارج گلخانه است .

تهویه اتوماتیک : تهویه اتوماتیک باعث کاهش هزینه کارگری می شود . تهویه اتوماتیک ویکنواخت باعث ثابت نگه داشتن دما برای رشد و نمو گیاهان می شود .

محل نصب دستگاه تهویه : دستگاه تهویه در محلی نصب می شود که اختلاف سطح کافی با بلندترین ارتفاع گیاه داشته باشد تا گیاهان در معرض سیستم جریان هوا قرار نگیرد . دستگاه تهویه باید در خلاف جهت باد غالب نصب شود.

http://faaltarin.com/shops.asp?st=5&ref=72

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری

کینوا کاشت داشت و برداشت آن

کاشت داشت و برداشت کینوا

بوم شناسی کینوا

گیاه کینوا بومی کشورهای آمریکای جنوبی مانند بولیوی، شیلی و پرو است اما امروزه میتوان درتمام دنیا این گیاه را کشت کرد.

مشخصات گیاه کینوا

ارتفاع این گیاه 1 الی 5/1 متر بسته به فاصله کاشت، نوع رسیدگی و رقابت برای نور دارد و محصول اصلی این گیاه دانه های آن است که به سه رنگ سفید،قرمز و مشکی تقسیم میشود که در ایران رنگ سفید آن مورد استقبال قرار گرفته است و بسیار مغذی می باشد و پروتئین زیادی دارد همچنان از برگ کینوا به عنوان سبزی وبرگ پخته آن نیز استفاده می شود.

خانواده کینوا

با اینکه کینوا یا خاویار گیاهی را به عنوان غله در تمام نقاط جهان کشت میکنند این گیاه از خانواده گرامینه نمی باشد بلکه از خانواده تاج خروسیان است این موضوع کاملا از حالت گل آذین و چینش بذور روی بوته مشخص است.

روش تکثیر کینوا

کینوا از طریق بذر تکثیر و تولید میشود.

دوره کشت کینوا

دوره کشت گیاه کینوا 5 ماهه میباشد اما در بعضی مواقع کمتر از 5 ماه طول میکشد.

مناطق قابل کشت کینوا

کینوا به بی آبی و شوری زمین و اسیدی یا قلیایی بودن خاک و تنش های دمایی  بسیار مقاوم است و از لحاظ تغذیه بسیارقانع می باشد پس در نتیجه در بسیاری از نقاط ایران و کشورهای دیگرقابل کشت است  از طرفی به دلیل اینکه این گیاه کشت و تکثیر بسیار راحتی دارد دانشمندان ناسا در نظر دارند این محصول را در خاکی به غیر از زمین کشت کنند.

مقدار بذر پاشی کینوا در هکتار یا متر مربع

کاشت کینوا در هکتار 8 کیلو گرم میباشد از طرفی به نسبت هر هزار متر 800 گرم و هر متر مربع 8/0 گرم نیاز دارد اما با در نظر گرفتن در صد خطا 1 گرم در متر مربع بذر پاشی مساعد است.

عمق کاشت بذر کینوا

عمق کاشت بذر کینوا باید بین 1 الی 2 سانتیمتر باشد و فاصله کاشت این محصوا 40 الی 60 سانتیمتر میباشد و در بعضی مواقع با دستگاه بذر پاش انجام میشود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری