با ما در کشاورزی نوین همراه باشید

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

کارآفرینی و سرمایه‌گذاری زودبازده در گلخانه

امروزه، با رشد چشمگیر جمعیت در سراسر جهان، نیاز به مواد غذایی دائماً در حال افزایش است. از طرفی کشت‌های سنتی به دلیل مصرف زیاد آب در حال کاهش‌اند. پدیده­های زیست‌محیطی مانند: گرمایش جهانی، تخریب زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی و کمبود آب مناسب برای کشاورزی باعث شده‌اند که افراد زیادی به کشاورزی نوین روی آورند.

مزایای تأسیس گلخانه

هدف از ساخت گلخانه، دست‌یابی به توانایی انجام کاری است که در منطقۀ شما در فضای باز امکان انجام آن وجود نداشته و یا بسیار پرهزینه است.

برخی از مزایای ساخت گلخانه عبارتند از:

  1. تولید خارج از فصل کشت (محصول کمیاب‌تر و دارای قیمت بالاتری است)
  2. تولید در زمین‌های غیر قابل کشت (مانند: خاک‌های بسیار شور، قلیایی و یا آلوده)
  3. افزایش بهره‌وری در تولید.

سیستم کشت گلخانه‌ای به شما این امکان را می‌دهد تا گیاهان را به شکلی هدایت و تربیت نمایید که بتوانند بهترین استفاده را از منابع موجود نموده، به بالاترین عملکرد ممکن دست یابند. با افزایش بهره‌وری در این سیستم می‌توانید هزینه‌های تولید را کاهش دهید و در مدت کوتاهی هزینه‌های اولیه را جبران کرده، به سوددهی مناسب دست پیدا کنید. به دلیل مزایای ذکر شده در سال‌های اخیر تعداد گلخانه‌ها سرتاسر جهان افزایش یافته‌است.

سودآورترین محصولات گلخانه‌ای

همان‌طور که می‌دانید تقاضای بازار برای مواد غذایی روز به روز در حال افزایش است. برای تأمین این تقاضا نیاز به افزایش میزان تولید و سطح زیر کشت احساس می شود. در اکثر کشورها سرمایه‌گذاری­های بسیاری در صنعت گلخانه انجام شده و دائما در حال افزایش است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری

پهپاد سمپاش یا کشاورزی

مقدمه دنیا همانطورکه می دانیم در حال پیشرفت است. تغییرات و تحولات در یک نگاه اتفاق می افتد با توجه به جمعیت در حال رشد و تغییرات جهانی شرایط آب وهوایی کشاورزان باید از تکنولوژی نسل نو و پیشرفته برای چالش های در حال بروز استفاده کنند از جمله این نوع تکنولوژی هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد کشاورزی است که در حوضه کشاورزی کمک بسیار زیادی به کشاورزان دارد. برای درک بهتر از این نوع تکنولوژی باید نگاه دقیقی به آن داشت.

پرنده هدایت پذیر از دور یا پهپاد تا چندین سال قبل وقتی اسم پهپاد را می شنیدیم فقط کاربرد نظامی و جاسوسی داشتند که کار انداختن بمب بدون نیاز نیروی انسانی انجام می شد، ولی در حال حاضر چندین نوع پهپاد داریم که در حوزه کشاورزی از آن استفاده می‌شود. پهپاد کشاورزی برای تحول در سیستم های جهانی تولید مواد غذایی تنظیم شده است. پهپاد کشاورزی قرار است خدمات بسیار گسترده ای را به کشاورزان ارائه دهد و باعث تولید محصول کارآمدتر، اقتصادی تر و باصرفه تر شود. بزرگترین مزیت پهپاد کشاورزی ارائه اطلاعات دقیق به کشاورزان است که در هزاره های گذشته هرگز امکان پذیر نبوده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری

مزایای پهپاد سمپاش یا پهپاد کشاورزی

اجرای بعضی از عملیات کشاورزی در بعضی از مناطق یا به‌سختی انجام می‌شود یا مدت‌زمان زیادی طول می‌کشد. درحالی‌که امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در تمام زمینه‌های زندگی بشر، بخش کشاورزی نیز از این پیشرفت بی‌نصیب نمانده و با ورود تکنولوژی به این بخش، بعضی از عملیات زراعی آسان تر از گذشته شده است. پهپادها یک ابزار قابل اعتماد و هوشمند بسیار کارآمد در بخش کشاورزی هستند. امروزه در مزارع بزرگ و پیشرفته برای سم‌پاشی از پهپادها استفاده می‌شود. استفاده از پهپادها فواید بسیاری مانند: کاهش مصرف سموم، دقت در سم‌پاشی و سرعت بالا و… دارد. مزایا و معایب استفاده از پهپادهای سمپاش سرعت سمپاشی پهپادها در مدیریت زمان و سهولت انجام کار بسیار تأثیرگذار هستند به‌عنوان‌مثال با استفاده از پهپادها در مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می‌توان حدود یک هکتار از اراضی زیر کشت را سم‌پاشی کرد، با توجه به این سرعت‌ بالا در سم‌پاشی در صورت استفاده از پهپادها روزانه می‌توان ۳۰ تا ۴۰ هکتار زمین را سم‌پاشی کرد. درصورتی‌که در روش سم‌پاشی با تراکتور روزانه می‌توان حداکثر ۱۰ الی ۱۵ هکتار زمین را سم‌پاشی کرد. مدیریت مصرف سموم در بحث استفاده از سموم دفع آفات نباتی، استفاده از پهپادها قابلیت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف سموم را دارد که این مورد از لحاظ زیست‌محیطی و اقتصادی و کاهش هزینه‌های تولید حائز اهمیت است. مدیریت مصرف آب با توجه به تنش آبی و کمبود آب در کشور ما، استفاده از پهپادهای سم‌پاش می‌تواند باعث صرفه‌جویی در مصرف آب گردد (میزان استفاده از آب ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش می‌یابد). جهت سم‌پاشی یک هکتار زمین با تراکتور به ۲۰۰ الی ۴۰۰ لیتر آب نیاز است اما در صورت استفاده از پهپاد سم‌پاش با حدود ۱۴ الی ۱۵ لیتر آب می‌توان یک هکتار را سم‌پاشی کرد.



عملکرد بالا در شرایط مختلف در مواقعی که بارندگی زیاد باعث خیس و گل‌آلوده شدن زمین کشاورزی شده است و امکان ورود تراکتور و ادوات سم‌پاشی به زمین کشاورزی عملاً امکان‌پذیر نمی‌باشد اما سم‌پاشی مزرعه لازم و ضروری است، خوشبختانه پهپاد ها می‌توانند به این مزارع ورود کنند و سم‌پاشی را انجام دهند. همچنین در زمین‌های ناهموار و شیب‌دار که حرکت ادوات کشاورزی مشکل است می‌توان از پهپادها کمک گرفت. عدم ورود ماشین‌آلات به مزرعه و جلوگیری از خوابیدگی و لهیدگی محصول و درنتیجه حذف تلفات و عملکرد بالاتر هنگام برداشت از دیگر مزایای استفاده از پهپاد های سم‌پاش می‌باشد. با عبور چرخهای ماشین‌آلات کشاورزی به مزرعه بخش بزرگی از محصول در اثر لهیدگی و خوابیدگی از بین می‌رود (در گندم و جو حدود ۱۰ درصد و در کلزا که ساقه‌ها بلندتر هستند حدود ۲۰ درصد)

دقت و یکنواختی سم پاشی دقت و یکنواختی پاشش سم از دیگر مزایای استفاده از پهپادها می‌باشد. همچنین امکان سم‌پاشی در باد و کاهش باد بردگی سم از دیگر فواید استفاده از پهپادها می‌باشد؛ زیرا پهپادها فشار باد به سمت پایین دارند و باد بردگی سم را کاهش می‌دهند. پهپادها مجهز به سیستم هوشمند تشخیص موانع (جهت عدم برخورد با آن‌ها) و تنظیم ارتفاع بوده درنتیجه توانایی سم‌پاشی در شب با بالاترین دقت را دارند. کاهش نیروی انسانی پهپادها همچنین باعث کاهش مصرف نیروی انسانی و هزینه‌های کارگری می‌شوند (یک تراکتور ۳ تا ۴ کارگر نیاز دارد). نیاز به شارژ مجدد پهپادها در هر پرواز ۱ تا ۲ هکتار را سم‌پاشی می‌کنند و سپس جهت شارژ مجدد به خانه برمی‌گردند که این از معایب پهپادها می‌باشد.

هزینه بالای خرید دستگاه از معایب دیگر پهپاد ها هزینه بالای خرید است که اجاره کردن آن بسیار مقرون به صرفه است.

اجرای خدمات سمپاشی با پهپاد: ۰۹۱۲۱۴۴۸۰۴۷


https://www.pinterest.com/abanagri/%D9%BE%D9%87%D9%BE%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C/
منبع : سمپاشی باغات و مزارع با پهپاد کشاورزی [قسمت 1] | تجارت سبز آبان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری

نکات مهم قبل از کاشت نشاء در زمین اصلی

مقدمه

در این مقاله سعی‌شده‌است به سؤالات بسیار متداولی که کشاورزان و عزیزان زحمت‌کش عرصۀ کشاورزی می‌پرسند، از قبیل اصول کاشت، مراحل آماده‌سازی زمین،  اصول و نحوۀ ضدعفونی صحیح، اصول و قواعد مبارزه با علف هرز، روش به حداقل رساندن تلفات نشاها و جلوگیری از شیوع قارچ  پاسخ داده‌شود. اولین و مهم‌ترین گام برای جلوگیری از خشک شدن نشا و عملکرد مناسب کمی و کیفی آن تهیۀ نشاهای مرغوب است. همچنین خرید نشا از مراکز معتبر تلفات نشا را بعد از کشت در زمین کشاورزی و گلخانه کاهش می‌دهد.  آلودگی قارچی نباید در اندام هوایی، بستر و ریشۀ نشا وجودداشته باشد. زیرا آلوده بودن نشا می‌تواند زمین و بستر کاشت را نیز آلوده کرده، برای کنترل و مدیریت آن باید هزینه و وقت زیادی صرف شود. نکتۀ دیگر در تهیۀ نشا این است که رشد آن در شرایط مطلوب و بهینه انجام شده‌باشد، زیرا وجود استرس در دوران نشایی موجب کاهش بازدهی و باردهی می‌شود. توجه به سن نشا در انتقال آن به زمین یا گلخانه بسیار حائز اهمیت است. شرکت تجارت سبز آبان با بیش از ۱۰ سال سابقۀ  مفید در تولید انواع نشا تجربه‌های بسیار ارزشمند و متنوعی در این زمینه دارد. شرکت تجارت سبز آبان مفتخر است تا به‌عنوان اولین واحد دارای مجوز صادرات نشا به کشورهای همسایه از وزارت کشاورزی، در ۱۲ ماه سال و در تمامی مناطق ایران ، نشای مورد نیاز کشاورزان را تأمین کند. تولید نشا عملی مهم، حساس و تخصصی در کشاورزی است. عدم تغذیه مناسب و ضدعفونی صحیح، اصولی و به‌موقع موجب کاهش شدید کیفیت و عملکرد محصول خواهد شد. زندگی نشا به دو مرحلۀ قبل و بعد از انتقال به زمین اصلی (زمین زراعی و گلخانه) تقسیم‌بندی می‌شود. در این مقاله به نکات و اصول کاربردی و مهم قبل از کاشت نشا خواهیم پرداخت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی اکبری